BMW разкри какво да очакваме от М8

09 November 2018 10:31
BMW разкри какво да очакваме от М8
BMW разкри какво да очакваме от М8BMW разкри какво да очакваме от М8BMW разкри какво да очакваме от М8BMW разкри какво да очакваме от М8BMW разкри какво да очакваме от М8BMW разкри какво да очакваме от М8BMW разкри какво да очакваме от М8BMW разкри какво да очакваме от М8
Прочетете повече за:
BMW8-SeriesM8
Компанията BMW стартира заключителната фаа от тестовете на новото М8, като разкри и допълнителна информация за автомобила. Топ-версията на модела 8-Series ще получи система за задвижване на четирите колела от M5 с възможност за заключване на предната ос, специални настройки на шасито, активен М-диференциал и три различни версии на каросерията.

В основата на BMW M8 е платформата CLAR, която се използва за стандартното 8-Series с двуточково окачване отпед и 5-точково отзад. Шасито е променено, като е увеличена здравината на закрепването и на стабилизаторите. Електромеханичното управление M Servotronic от BMW M5 е адаптирано за новия модел, който се отличава с нисък център на тежестта и с идеално разпределение на тежестта между двете оси – 50:50.

BMW M8 е оборудвано с адаптивно окачване с електронноуправляеми амортисьори, активен М-диференциал, задвижване на четирите колела xDrive с динамично разпределение между осите, както и с карбоново-керамични спирачни механизми.

Под капака на BMW M8 е поставен 4,4-литров туин-турбо V8 с 600 к.с. Двигателят е получил модернизиран изпускателен колектор, специална система за охлаждане, способна да издържа и на големи натоварвания при каране на писта, както и изпускателна система с управляеми клапи.

Скоростната кутия е 8-степенен „автомат” M Steptronic. Динамичните характеристики не се разкриват, но се знае, че M8 ще ускорява по-бързо от 0 до 100 км/ч от версията M850i xDrive, която го прави за 3,7 секунди.

Първо на пазара ще се появи купето M8, като това ще стане през лятото на 2019 г. След него ще излязат кабриолет и купе с 4 врати M8 GranCoupe.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ