Първият Ford Mustang се възроди като електромобил (ВИДЕО)

18 November 2018 10:32
Първият Ford Mustang се възроди като електромобил (ВИДЕО)
Първият Ford Mustang се възроди като електромобил (ВИДЕО)Първият Ford Mustang се възроди като електромобил (ВИДЕО)Първият Ford Mustang се възроди като електромобил (ВИДЕО)
Прочетете повече за:
FordMustangелектромобил
Британската компания  Charge Automotive с помощта на специалистите от фирмите Arrival, Roborace и Michelin направиха нов Ford Mustang от първато поколение на модела, появило са през 60-те години на миналия век. За машината е използвана напълно оригинална каросерия на Ford, като тя може да се поръча както като фастбек, така и като кабриолет.

Основната разлика в случая е задвижването, което е електрическо. То може да бъде както към задната ос, така и към четирите колела, като промяната става от централния приборен панел. Мощността на силовия агрегат е 300 кВт (408 к.с.), като максималният въртящ момент на редукторите достига 7500 Нм.Ускорението от 0 до 100 км/ч е впечатляващо – 3,09 секунди. Електромобилът е оборудван с батерия с капацитет 64 кВт/ч,която може да се зарежда от специален порт с мощност 50 кВт. Пробегът с едно зареждане достига 200 км.

Компанията предвижда да произведе 499 електрически „Мустанга”, като тест-драйвовете за потенциалните клиенти ще се продеват от март до септември 2019 г. в Лондон, Ню Йорк, Токио, Пекин, Абу Даби, Париж, Мюнхен и други големи градове в цял свят.

През септември ще започне приемането на поръчки, като моделът е оценен на 200 000 британски паунда. Това е цената на базовия вариант, а опциите се заплащат отделно.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ