Полицията арестува Гон по ново обвинение

21 December 2018 11:10
Полицията арестува Гон по ново обвинение
Прочетете повече за:
Карлос ГонNissanRenautарест
Бившият шеф на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi - Карлос Гон, е арестуван от полицията в Япония по ново обвинение. Този път топ-мениджърът е заподозрян в нарушение на юридическите си отношения с компанията Nissan. Така 64-годишният Гон може да прекара поне още 10 дни зад решетките.

В четвъртък съдът в Токио отказа да продължи задържането в ареста на бившия шеф на Nissan. Гон бе арестуван в Токио на 19 ноември заедно с члена на Борда на директорите на японската компания Грейс Кели. На двамата яха повдигнати обвинения в укриване на доходи и злоупотреба със средства на Nissan за обща сума от 44 млн. долара.

Вместо да излезе на свобода обаче, Гон ще остане в ареста, тъй като има съмнения, че е прехвърлил на Nissan загубите от своя личен договор на стойност 16 млн. долара. В момента полицията в Токио провежда обиск в дома на топ-мениджъра.

Самият Гон отказва да признае вината си по обвиненията. Въпреки това, той вече бе отстранен от ръководните си постове в Nissan и Mitsubishi. Единствено най-голямата компания в алианс – Renault, го защити от обвиненията, като обяви, че всичките му действия са законни. Докато трае разследването обаче, концернът ще се ръководи от Тиери Болоре.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ