Audi ще покаже 5 модела на ток в Женева

12 February 2019 10:10
Audi ще покаже 5 модела на ток в Женева
Audi ще покаже 5 модела на ток в ЖеневаAudi ще покаже 5 модела на ток в Женева
Прочетете повече за:
Audiхибридиелектромобили

Компанията Audi заема една от най-изгодните позиции в електрическата експанзия, която подготвя концернът Volkswagen, тъй като има намерение да предложи електромобили на 4 различни платформи. Първият модел на ток - кросоувърът Audi e-tron, използва шасито MLB Evo, а на автосалона в Женева германците ще покажат нов електромобил на модулната платформа MEB, съобщава Automotive News Europe.


Според информациите, това ще бъде компактен кросоувър с габарити, сходни с тези на Aud Q3. И ако при Audi e-tron (на снимката горе) сумарната мощност е 408 к.с., то при неговият по-малък събрат тя ще бъде 306 к.с. Съответно батерията също ще е с по-малък капацитет - 83 кВт/ч (при e-tron e 95), а и цената ще е по-ниска от тези 80 000 евро, на които е оценен e-tron.


Плановете на Audi предвиждат вторият кросоувър на ток на марката да се появи като сериен модел в края на 2020 г., а в началото на 2021 г. да излезе на пазара. Той ще се сглобява в завода в Цвикау, където ще се произвеждат и други електрически модели на концерна Volkswagen.


Освен електромобил Audi ще покаже в Женева и 4 хибрида, които се зареждат от електропреносната мрежа. Те също са концептуални модели, но по-късно ще се появят в серийно производство. По неофициални данни, става дума за Plug-in-версии на моделите Q5, A7 и A8 L. Четвъртият най-вероятно ще е хибридно Q8.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ