Най-скъпото Bugatti ще е в ретро-стил

26 February 2019 09:02
Най-скъпото Bugatti ще е в ретро-стил
Най-скъпото Bugatti ще е в ретро-стилНай-скъпото Bugatti ще е в ретро-стил
Прочетете повече за:
Bugatti57 SC AtlanticChiron Sport

Само преди дни стана ясно, че компанията Bugatti ще построи уникален автомобил на цена от 16 млн. евро за бившия шеф на концерна Volkswagen - Фердинанд Пийх, а сега излизат и нови подробности за автомобила. Според информациите, той ще представлява интерпретация на луксозното купе 57 SC Atlantic, произвеждано преди Втората световна война.


От компанията намекнаха, че е невъзможно 57 SC Atlantic да бъде направен отново, но пък намекнаха, че дизайнерският стил, използван за легендарната машина, може да бъде трансформиран спрямо изискванията на XXI век. От Bugatti припомниха също, че от купето са произведени едва 4 бройки, като до наши дни са оцелели 3. През 2010 г. една от тях беше продадена на търг за 30 млн. долара.

 

Очаква се, най-скъпият нов автомобил на планетата да бъде изграден на базата на модела Chiron Sport. Така съвременният 57 SC Atlantic ще получи 8,0-литров бензинов W16 двигател с 4 турбини, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ момент, но като дизайн и стил напълно ще се отличава от донора си.

 

Автомобилът ще стане част от отбелязването на 110-годишнината на френската марка. В честа на събитието компанията вече представи специална серия на Chiron Sport, която се казва 110 ans Bugatti. Тя излиза в тираж от 20 бройки, като се отличава по цветовете на каросерията, както и по допълнителния декор в стила на френското знаме.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ