Tesla най-после пусна "евтин" Model 3

01 March 2019 15:09
Tesla най-после пусна
Прочетете повече за:
TeslaModel 3

Производителят на електромобили Tesla най-после изпълни даденото обещание, като предложи на пазара версия на Model, чиято цена стартира от 35 000 долара. Това беше обявено още през 2016 г., когато изпълнителния директор на Tesla - Илон Мъск, представи електромобила.


Така Model 3 вече се предлага в ниво на оборудване Standard. Тази версия ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 5,6 секунди, развива максимална скорост от 209 км/ч и може да измине до 354 км с едно зареждане.

 

Едновременно с това, компанията-производителя добавя версия Standard Range Plus, която досега не беше обявявана. Тя е получила част от премиум-пакет за интериора, предлаган при Model S, както и подобрени характеристики - ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди, 225 км/ч максимална скорост и пробег от 386 км/ч. Цената е 37 000 долара.

 

Смъкването на цените на Model 3 ще бъде компенсирано с намеренията на Tesla да премине към онлайн-продажби. В момента марката разполага с "магазини", които са разположени в големи търговски центрове и се различават от традиционни авто-салони на останалите производители. Преминаването към продажби по интернет на първо време ще свали цените на моделите на Tesla с около 6%.

 

Любопитното е, че новите цени на Model 3 са достъпни само за Америка. В Европа, както и преди, може да се поръча само версията с два електромотора, чиято цена започна от 52 300 евро.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ