BMW се сбогува с V12 двигателя

13 March 2019 09:06
BMW се сбогува с V12 двигателя
BMW се сбогува с V12 двигателяBMW се сбогува с V12 двигателяBMW се сбогува с V12 двигателя
Прочетете повече за:
BMW 7-SeriesV12

Преди около месец компанията BMW представи обновената 7-Series. Самият модел (версия G11/12) се произвежда от 4 години, като това вероятно ще е последната генерация, при която едновременно се използват V12 двигател и огромната решетка на радиатора.


Производството на лимузината стартира в завода в Динголфинген (Германия), където баварците сглобяват луксозните си седани още от 1977 г. До момента от 7-Series са продадени близо 2 млн. автомобила в цял свят, което е отличен показател за подобен модел.

 

Според последните инфорации обаче, бъдещата 7-Series ще остане без V12 двигател, което автоматично означава отпадане от гамата на версията M760Li. Така сегашната модификация ще се окаже последната в историята на модела, въпреки че по-голяма част от клиентите, които искат лимузина с V12 мотор, избират именно нея. Причината е, че тя предлага с 14 см по-голямо междуосие, което осигурява повече пространство в салона.

 

В BMW готвят хибридни версии на 7-Series, който ще получат редови двигател с 6 цилиндъра. Те ще носят обозначенията 745e и 745Le (за дългата база). Това е първият PHEV-модел (хибрид със зареждане от електропреносната мрежа) на марката с мотор с 6 цилиндъра, като мощността на задвижващата система е 394 к.с. Автомобилът осигурява пробег от 58 км само на ток.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ