Audi ще спасява TT и R8

15 March 2019 10:35
Audi ще спасява TT и R8
Audi ще спасява TT и R8Audi ще спасява TT и R8Audi ще спасява TT и R8
Прочетете повече за:
Audi R8Audi TTелектромобили

Заради икономия на средства германският производител Audi бе принуден да се откаже от разработка на нови поколение на спортните си модели TT и R8. Ръководството на компанията все пак успя да намери решение и двете култови коли ще останат в гамата на марката.


На ежегодното общо събрание на компанията един от членовете на Съвета на директорите - Ханс-Йоахич Ротенпилер, разкри, че част от ръководството на Audi иска TT и R8 да отпаднат от гамата. Самият той, като и някои негови колеги обаче се борят за оцеляването на двата модела, но не като стандартни спортни коли, а като електромобили.

 

"Ще се опитаме да убедим ръководството, че TT и R8 имат бъдеще, макар и в електрифициран вид", коментира Ротенпилер, на когото обаче му предстои доста сериозна борба с колегите му от управата. Причината е, че новият изпълнителен директор на Audi - Брам Шот, категорично обяви при назначаването на поста си, че всеки модел на марката ще запази мястото си в гамата, само ако генерира достатъчно продажби и съответно носи приходи.

 

Двата модела бяха обновени наскоро, което им гарантира, че ще продължат да се продават поне още няколко години. След това обаче те явно ще трябва да преминат на ток, за да оцелеят.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ