Renault преговаря за купуване на Fiat-Chrysler

27 March 2019 15:16
Renault преговаря за купуване на Fiat-Chrysler
Прочетете повече за:
PSAFiat-ChrslerNissan

Френската група Renault не се е отказала от сливане с Nissan, като в близките месеци се очакват нови преговори между двата производителя, съобщава The Financial Times.


По сведения на изданието, веднага след създаване на новата структура, тя ще сключи споразумение за партньорство с италиано-американския концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA). За подобно нещо вече също са водени преговори, като от FCA не крият, че търсят партньорство или сливане с друг голям производител.

 

По-рано се съобщаваше, че френската група Peugeot Societe Anonyme Groupe (PSA) също проявява интерес към придобиване на италиано-американския концерн, но предложението е било отхвърлено.

 

Според последните данни, още преди 3 години Карлос Гон, вече бивш ръководител на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, е започнал преговори за сливане с Chrysler. Тогава този сценарий е бил отхвърлен от френското правителство, което е основен акционер в Renault.

 

"Евентуалната комбинация Renault, Nissan, Fiat и Chrysler ще доведе до появята на нов глобален играч, който ще се пребори успешно с VW Group и Toyota Motors", твърди Financial Times.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ