Chevrolet показа какъв ще бъде Corvette C8

14 April 2019 09:35
Chevrolet показа какъв ще бъде Corvette C8
Chevrolet показа какъв ще бъде Corvette C8Chevrolet показа какъв ще бъде Corvette C8
Прочетете повече за:
ChevroletCorvette

Компанията Chevrolet официално потвърди, че новото поколение на Corvette, моделна година 2020, ще бъде представено още през лятото. Официалната премиера на един от най-очакваните автомобили на пазара ще се състои на 18 юли, а американският производител показа и снимки на суперколата, покрита в камуфлаж.


Засега от Chevrolet не разкриват подробности за новия C8, но информация за двигателя му вече се появи в пресата. Суперколата ще получи 6,2-литров V8 с мощност 500 к.с., който ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Предаването е към задната ос.

 

Двигателят не е революционен, но пък е итересно неговото разположение. При Corvette C8 той за първи път ще бъде по средата, което съответно води и до напълно нов дизайн с ъгловата предна част. Като цяло външният вид на суперколата ще е по-елегантен, но същевременно и по-агресивен.

 

Промени ще има и в салона, където ще бъде поставен споретн волан с две спици и напълно нов цифров приборен панел. Информационно-развлекателната система ще бъде "плаваща", което ще доведе и до промени с централната консола.

 

Базовата версия на Corvette 2020 ще се казва Stingray, като именно тя ще бъде представена през юли. След нея ще се появят и по-мощни варианта на суперколата, като сред тях ще има такива с 900 и 1000 к.с.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ