Nissan GT-R успя да вдигне 378 км/ч

18 April 2019 11:04
 Nissan GT-R успя да вдигне 378 км/ч
Прочетете повече за:
NissanGT-R

В последно време екипът на любители на бързи автомобили Джони Бомър прави опити за постигането на максимална скорост, използвайки полигон с права отсечка с дължина 3,7 км. Момчета пробваха машини на Porsche, McLaren, Ford и Lamborghini, а сега дойде редът и на модифицирана версия на японската суперкола Nissan GT-R.


Тази машина е сериозно преработена , като от 3,8-литровия мотор са измъкнати впечатляващите 110 к.с. и 1152 Нм въртящ момент, който се предава на четирите колела. С подобни характеристики могат да се похвалят много малко суперколи.

 

 

Мощността е постигната с поставянето на по-големи турбини, което води до лека загуба на конски сили при ниски обороти. Но щом големите турбокомпресори започнат да се развъртат, стартира и най-забавната част от упражнението.

 

В крайна сметка този GT-R достига 378 км/ч, като на видеото ясно се вижда, как суперколата буквално изчезва за миг, а турбините в продължение на част от секундата започват да вият като реактивни двигатели.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ