Всички модели на Mercedes-AMG минават на ток от 2021 г.

23 April 2019 10:59
Всички модели на Mercedes-AMG минават на ток от 2021 г.
Всички модели на Mercedes-AMG минават на ток от 2021 г.Всички модели на Mercedes-AMG минават на ток от 2021 г.Всички модели на Mercedes-AMG минават на ток от 2021 г.
Прочетете повече за:
MercedesAMGелектрификация

Електрификацията е основната насока, в която ще работи спортното подразделение на Mercedes - AMG. Това разкри неговият генерален директор Тобиа Мьорс, според когото всички модели на компанията, произведени след 2021 г. ще получат електрическо ззадвижване по една или друга форма.


Всъщност, Mercedes-AMG вече има в своята гама няколко хибридни модела. Сред тях са тези от серията "53", които разполагат с 6-цилиндрови двигатели, както и хиперколата One, оборудвана с двигател от Формула 1. Предстои премиерата на кросоувъра GLS във версия "580", която съчетава 4,0-литров V8 бензинов мотор с 48-волтова система - така наречения "мек хибрид".

 

Мьоерс допълни, че екипът му работи и върху хибридна модификация на концептуалния модел Mercedes-AMG GT Concept (на снимките). Тя ще се появи в сериен вариант през следващите 2-3 години, като ще запази задвижващия си агрегат, развиващ мощност от 805 к.с.

 

"Мога да обещая, че след 2021 г. нито един наш модел няма да бъде произведен без електрифициран силов агрегат. Ние се движим доста бързо в тази посока и вече първите резултати от работата ни се виждат", обясни Мьоерс.

 

Шефът на AMG потвърди, че компанията му постепенно спира от производство V12 двигателя, като инженерите вече работят върху негов достоен заместник. Това ще бъде хибрид с V8, при електромоторът задвижва предната ос. Тази система ще бъде в основата на бъдещите модели с индекс "65".

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ