Aston Martin почете Джеймс Бонд

23 May 2019 09:14
Aston Martin почете Джеймс Бонд
Aston Martin почете Джеймс Бонд Aston Martin почете Джеймс Бонд Aston Martin почете Джеймс Бонд Aston Martin почете Джеймс Бонд Aston Martin почете Джеймс Бонд Aston Martin почете Джеймс Бонд Aston Martin почете Джеймс Бонд Aston Martin почете Джеймс Бонд

През 1969 г. по кината излиза шестия филм за Джеймс Бонд - "В тайна служба на Нейно величество". В чест на неговата 50-годишнина компанията Aston Martin направи специална версия на спортния модел DBS Superleggera.


Този филм е единственият, в който Джордж Лайзенби играе ролята на Агент 007. В негото той кара първото поколение на Aston Martin DBS, което е издигнато в култ от феновете на британската марка. Това накара и нейните шефове да направят специален автомобил, чието цяло име е Aston Martin On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera.

 

Машината ще бъде произведена в ограничена серия от 50 бройки. Технически тя не се различава от стандартния модел, който е оборудван с 5,2-литров V12 с турбо, развиващ мощност от 715 к.с. Оформлението на автомобила обаче повтаря това на оригиналния Aston Martin DBS от 1969 г.

 

Спортната кола е получила джанти с уникален дизайн, допълнителни аеродинамични елементи по каросерията, специална решетка на радиатора в стил на оригинала от преди половин век и цвят, повтарят този на купето от филма. Естествено, има и емблеми, посочващи, че това е специална версия на модела.

 

В салона са се появили специални прагове, черна кожа и сива алкантара, която препраща към специално шкафче, в което Джеймс Бонд крие оръжието си. Декоративните елементи са от карбон.


Желаещите да си поръчат Aston Martin On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera ще трябва да си приготвят 300 007 британски паунда, като първите доставки до крайните клиенти са планирани за края на 2019 г.


Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ