Aston Martin потвърди Valhalla за име на хиперколата си

18 June 2019 16:07
Aston Martin потвърди Valhalla за име на хиперколата си
Aston Martin потвърди Valhalla за име на хиперколата сиAston Martin потвърди Valhalla за име на хиперколата сиAston Martin потвърди Valhalla за име на хиперколата си
Прочетете повече за:
Aston MartinValhalla

Британският производител Aston Martin подготвя от известно време излизането на пазара на хиперкола със средно разположение на двигателя. Компанията вече представи концептуалната версия AM-RB 003, а сега потвърди, че серийният вариант ще се казва Valhalla.


В марката явно продължават да спазват традицията, според която моделите получават името, започващи с V. През 1951 г. се появи Vantage, като така беше кръстено мощното купе DB2 и макар, че това име така и не беше използвано първоначално, то беше регистрирано като товарна марка през 2005 г.

 

"Имената на моделите на Aston Martin винаги привличат огромно внимание, тъй като те са призвани да разказват истории и да създават емоции. След като представихме Valkyrie, трябваше да се появим с нещо още по-гръмко и така идва Valhalla, която да покаже връзката между автомобилите ни", обясни генералният директор на Aston Martin - Анди Палмър.

 

От хибридната хиперкола, чиято конструкция е от карбон, ще бъдат направени едва 500 бройки. Задвижването е поверено на агрегат с мощност 1000 к.с., в който влизат V6 бензинов двигател с турбо, електромотор, 8-степенна скоостна кутия с две съединителя, диференциал с повишено триене и система за задвижване на четирите колела (e-AWD).

 

При тегло от едва 1350 кг. новият модел на Aston Martin ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и развива масимална скорост от 354 км/ч.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ