One няма да стигне до Льо Ман

12 September 2019 05:09
One няма да стигне до Льо Ман
Източник: Mercedes-AMG
One няма да стигне до Льо МанOne няма да стигне до Льо МанOne няма да стигне до Льо МанOne няма да стигне до Льо Ман
Хиперавтомобилът на Mercedes-AMG – One, е почти готов, като напълно очаквано, закъсненията се оказаха породени от трудностите да бъде събран двигател от Формула 1 в серийна кола. Премиерата на серийния One ще е в началото на 2021 година, точно навреме за новите правила в световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”, но AMG засега няма намерение да се включва в купона.

„Любопитен съм как ще проработят новите технически правила в WEC – заяви шефът на AMG Тобиас Мьорс. – Наши клиенти са ни питали дали ще участваме с One, особено след като стана ясно, че Aston Martin ще участва в Valkyrie. Интересно ми е да разбера как такива скъпи автомобили ще участват в специален шампионат, ограничени от правилата на „Баланса на представянето” (BoP). Не мисля, че това е правилният начин.

„От една страна, имам резерви за това, но от друга – наистина се вълнувам, че толкова изключителни автомобили ще се състезават заедно. Но да инвестираме толкова пари в състезания, подчинени на BoP? Засега не подкрепям това.”

Оказа се, че Мьорс не си пада и по надпреварата за максимална скорост, където Bugatti наскоро излезе на върха с Chiron и доближаването до границата от 500 км/ч.

„Да, това не ме интересува – потвърди Мьорс. – Когато говорим за 350 или 400 км/ч, няма проблем. Естествено, и обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг”, това са важни неща. Но това да можеш да използваш пълноценно двигател от Формула 1 е много повече от гоненето на максимална скорост на права отсечка.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ