Електрическо бъдеще за Audi Sport

12 September 2019 06:05
Електрическо бъдеще за Audi Sport
Източник: Audi Sport
Audi Sport стартира най-сериозната моделна офанзива в 25-годишната история на подразделението – 6 нови SUV модели и леки автомобили до края на година. Преди броени седмици беше показан RS6 Avant – първият RS6, който ще се продава в Щатите, тази седмица на салона във Франкфурт дебютира RS7 Sportback, а един от двамата управляващи директори на Audi Sport Оливер Хофман потвърди, че до края на годината ще видим и RSQ3 и RSQ3 Sportback, както и RSQ8. А в края на първото тримесечие на 2020 ще се появи и фейслифтът на RS4 Avant.

Определено солидно попълнение на гамата на Audi Sport, в която сега влизат TT RS, RS3, RS5 и R8.

„По традиция имаме нужда от около 18 месеца, за да лансиране RS-версия на някой нов модел на Audi – обясни Хофман. – Но клиентите ни искат този срок да бъде скъсен, така че трябва да намалим времето, което е необходимо за развитието на нашите модели.

„Предполагам, че бихме могли да свием този период до 6 месеца, но за да стане това, ние получаваме все по-важна роля в дизайна и развитието на основния модел на Audi, по който ние работим по-късно.”

Хофман потвърди, че хибридните версии и електромобилите са най-важната част от развитието на Audi Sport за бъдещето.

„Да, plug-in хибридните версии на моделите на Audi Sport са вече част от програмата ни – обясни Хофман. – Работим и по стратегията ни за електрификация, скоро ще покажем и първия електромобил на Audi Sport – e-tron GT, който ще бъде последван от цяло семейство електрически модели.”

Хофман обаче отказа да коментира бъдещето на R8, като обясни, че все още няма решение за съдбата на флагмана на Audi Sport.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ