2018г. е ключова за Formula 1

Очаква се тази година да е решаваща за бъдещето на спорта.

Сега е онова време, точно преди първото състезание, когато има едно приятно вълнение относно това, което предстои.

Това усещане обаче може и да се изпари, понеже състезанието започва да става еднообразно. В началото на миналата година, бяхме развълнувани, защото Ferrari имаше шанс да се справи с Mercedes, но Хамилтън донесе поредната победа на отбора си. Дали тази година ще бъде същото?

Нещо трябва да се промени. Първата половина от сезона е решаваща за оцеляването на Formula 1. Liberty Media инвестира много в този спорт, за да може да привлече по-млада публика и да възвърне популярността на шампионата.

Нека не забравяме, че най-важното в този бизнес е самото състезание. Всички зрители се надяват на непредсказуемост и обрати. Досега дербито е основно между Mercedes и RedBull, като сблъсъкът между Розберг и Хамилтън е наистина вълнуващ. Последното, от което F1 се нуждае, е липса на конкуренция за даден отбор.

Ако в края на първи сезон зрителите осъзнаят, че някой от екипите доминира над останалите, те просто ще предпочетат да следят Formula E или Rallycross.

Надеждата ни се крие в това да видим една равностойна борба между Хамилтън, Фетел, Рикиардо, Ферщапен и Алонсо. Ще бъде прекрасно и по-слабите отбори да се борят за точки, но от историята знаем, че за да се даде шанс на по-малките екипи, в спорта не трябва да има много промени за даден период от време. По този начин битката става по-успорвана.