5 разбити мита за електрическите автомобили

Нарастващият брой електрически коли по пътищата стават повод за все повече и повече разговори. Време е веднъж завинаги да отговорим на най-сериозните въпроси по темата.

В последно време ставаме свидетели на задълбочени климатични промени и никога не е имало по-подходящо време за преминаване към електрически автомобил.

  1. Много хора твърдят, че на електрическите коли постоянно им се налага да зареждат, понеже изминават наистина малко разстояние наведнъж. Това не е така. Повечето напълно електрически коли са способни на преходи от над 320км и това число продължава да расте с всеки следващ ден. Хибридите също предлагат голям обсег, като всички имат опция и за придвижване само на ток.
  2. Друг мит е, че е много скъпо. Да, автомобилите с алтернативно задвижване може и да изискват малко повече пари при първоначалното закупуване, но цените падат за предлаганото качество всяка година. В много градове дори не се плаща за паркиране с такъв автомобил.
  3. Става невъзможно за зареждане.

Мрежата от станции за зареждане става все по-разпространена по цял свят, а всъщност повечето собственици на електрически автомобили зареждат колите си вкъщи.

  1. Отегчаващо е за шофьора. Грешка. Не само че тези коли са по-комфортни и плавни за управление, но и ускорението ще ви изненада. Нека не забравяме, че цялата мощ е налична от самото натискане на педала, а не се налага да чакате двигателят да вдигне обороти.
  2. Батерията се разваляла. Отново грешно. В повечето случаи батерията надживява самата кола и е способна на още много километри път.

swns_gul_253
swns_gul_89
swns_gul_68
swns_gul_168