Alpina създаде най-бързото комби в света

Този B5 струва 200 000 лв. и развива до 322 км/ч

Mercedes AMG E63 S вероятно се е чувствал много комфортно на навечерието на новата година, имайки се предвид, че всички смятаха, че това ще е най-бързото комби за тази година. С максимална скорост от 250 км/ч, той е малко по-бърз от Audi RS6 Avant Performance.

Ами, нека кажем, че Alpina разби конкуренцията си с B5 BiTurbo. Изглежда сякаш Alpina В5 е новият шампион в категорията на комбитата.

Спецификациите също са впечатляващи. 608 к.с. и 800 нм от 4.4-литров bi-turbo V8, свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Предлага 4х4 система и завиване и със задните колела, което прави смяната на лентите с 320 км/ч на немската магистрала много по-лесно.

Ако предпочитате да усещате типичното за BMW задно предаване, версията от Alpina на xDrive с удоволствие ще изпрати 90% от мощността към задната ос. От друга страна, тази двутонна лодка е способна да се изстреля от 0-100 км/ч за 3.5 секунди.

Дизайнът на новата Alpina не бие на очи и не се различава много от нормалните BMW модели, което означава, че ще го виждаме по-рядко от новия и наистина впечатляващ M5. Въпросът е дали бихте предпочели това пред останалите 2 немски производителя?

alpina_b5_bi-turbo_2
alpina_b5_bi-turbo_6
alpina_b5_bi-turbo_3
alpina_b5_bi-turbo_5
alpina_b5_bi-turbo_1