Aston Martin Cygnet се завръща с гръм и трясък

Никой не го очакваше…

Aston Martin Cygnet отнесе много критики. Твърдеше се, че е една най-нормална градска количка с големи претенции. Сега, автомобилът с кратък период на производство се завръща към живот по неочакван начин.

В доброто старо време, малкият модел криеше 1.3-литрово моторче с 97к.с., но сега, инженерите някак си са успяли да поберат 4.7-литров V8 двигател с 430 к.с. Cygnet вече прилича на джобна ракета. Също така, малкият автомобил е откраднал 7-степенната Speedshift II скоростна кутия от Vantage.

Тук става въпрос само за една бройка, все пак звучи нереалистично подобна машина да влезе в производство. Предишната, по-скучна версия на този Cygnet е била с предно предаване, но тази задвижва задната ос.

Както и се очаква, всички тези грандиозни промени водят до разлика в масата на автомобила. Вместо оригиналните 1000кг, Cygnet вече тежи 1375кг. Увеличението е голямо, въпреки олекотените Recaro седалки и карбоновото табло.

Вече всички сме любопитни за представянето на автомобила. Ускорението до 100км/ч се случва за 4.2 сек, а максималната скорост е 274км/ч. Тези данни са наистина впечатляващи, в сравнение с ускорението от 11.8 сек в оригиналния вид на колата. Да не говорим за предишната максимална скорост от 171км/ч.

Разбира се, за да побере всички тези новости, Cygnet е оборудван с по-големи 19-инчови джанти, раздути калници и подсилено окачване.

2018-aston-martin-cygnet-concept (5)
2018-aston-martin-cygnet-concept (3)
2018-aston-martin-cygnet-concept (2)
2018-aston-martin-cygnet-concept
2018-aston-martin-cygnet-concept (1)
2018-aston-martin-cygnet-concept (4)
2018-aston-martin-cygnet-concept (6)

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*