Aston Martin Rapide със шаси от карбонови нишки

Rapidе ускорява от 0 до 100 за 4,2 секунди.

 

Aston Martin показа новото си лице с лимитираната серия на новия седан наречен Rapide. Компанията смята, че това е една суперкола с 4 врати и мисли да произведе 210 бройки. Цената ще започва от 240 000 $ в САЩ, а в другите страни ще започне да се внася малко преди края на 2018.

Rapide също ще е с двигател на Aston, който ще е V12 разбира се и ще генерира 580 к.с. и 630 нютонметра въртящ момент. Това е повече от Rapide S, който разполага с 552 к.с. За отприщването на по-голямата мощност се грижат по-големите всмукателни колектори. Тези подобрения позволяват да се осъществи това ускорение и максимална скорост от 330 км/ч.

За да се справи с увеличаването на мощността, Aston са променили амортисьорите, като така седана е с 10 мм по-нисък. Има още карбон-керамични спирачни дискове. Спирачките са оборудвани и със система за охлаждане, чрез специални канали и щитове против прах, наподобяващи на тези от Vanquish S.

Взимайки пример от Rapide AMR ot 2017, този също е от карбонови нишки в предния сплитер,страничните прагове,задния спойлер и заден дифузьор. Карбоновият капак има големи отвори във всеки ъгъл близо до предното стъкло, а в долната част на бронята са вградени големи, кръгли LED светлини. Отзад са разположени четири ауспуха които осигуряват типичният звук за кола от дивизията на суперавтомобилите. Разположен е върху 21 цолови джанти със специфична кръстоска на спиците, които пък са обути с гуми Michelin.

Отвътре возилото има централна конзола от карбонови влакна, която е разположена по цялата дължина на автомобила. Седалките са от Alcantara, a клиентите могат да избират между AMR Lime и Galena Silver.

Ако клиентите искат да похарчат повече, Aston ще предложи повече опции, като избор на по-добри седалки, избор на цвят и др. Също така който желае, може да изпрати новия си седан в така наречената дивизия Q на производителя, където могат да получат по широко персонализиране.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*