Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Aston се заиграва с Valkyrie и се получава хибридно V12 чудовище, способно на 362 км/ч.

Това не се вижда всеки ден. Пред вас стои най-екстремната версия на най-екстремния Aston Martin произвеждан някога.

Под капака се крие „скромният“ 6.5-литров V12 двигател, свързан с електрическа система, което, заедно с променен софтуер, спокойно произвежда повече от 1100 к.с.

Да. Точно така. 1100 к.с., което означава, че съотношението мощност/маса 1:1 отдавна е подминато. Масата е само 1000 кг, което както казахме, е по-малко от конските сили.

Aston Martin все още не искат да ни кажат повече за представянето на колата, но може да имаме високи очаквания.

Пистовата версия на така или иначе откаченото Valkyrie има по-широко тяло, огромни предни и задни спойлери, променен контрол на аеродинамиката и по-лека конструкция, благодарение на много карбон. Няма подгрев на седалките или високотехнологични тъчскрийн екрани, но пък си има олекотен ауспух, който би трябвало да бъде достатъчно развлекателен и да запълни празнината от липсата на всички екстри. Да не говорим за огромното стадо коне под капака.

Адриан Нюи, участник във F1 отбора на RedBull, който е спомогнал за създаването на този дизайн каза: „Стандартния Aston Martin Valkyrie е съставен предимно от знания, които съм получил в практиката си във Formula 1.”

„АМР Pro версията обаче наистина ми позволи да разперя криле, понеже вече не е необходимо да се съобразявам с пътните изисквания или комфорта.“

Очакваме да видим този модел в завършен вид през 2020г. Вече всички планирани бройки са продадени.

row09990
row09975
valkyrie_amr_pro_09
valkyrie_amr_pro_02
valkyrie_amr_pro_11
valkyrie_amr_pro_07
row09980
row09998