Audi е-tron ще има дисплеи и на вратите

Премиерата на първия сериен електрически кросоувър на Audi  – e-tron, трябваше да се състои в средата на август, но заради ареста на шефа на компанията Рупърт Щадлер събитието беше отложено за по-късна дата. Все пак производителят от Инголщад реши да покаже салона на машината, чиито продажби стартират в началото на 2019 г.

Ако се съди по изображенията, интериорът на е-tron повтаря поти напълно този на последните модели на марката. Главната особеност е начилието на целите 5 екрана, като основните са на цифровия приборен панел, на мултимедийната система и на климатика, от където се управляват и някои допълнителни функции.

Допълнителни два дисплея са поставени във вътрешвата част на вратите, като на тях излиза картина от външните камери. Те заменят стандартните огледала, с които разполага съвременните автомобили. Тази технология беше използвана и при концептуална версия на модела, остава да разберем дали ще остане и при серийния модел.

Задвижването на първия електрически кросоувър на Audi ще става с помощта на два електромотора, развиващи мощност от 360 к.с. За кратък период от вреве водачът ще има на разположение още 120 к.с., които ще му помагат при ускорение и задминаване. Батериите на e-tron са с капацитет 95 квт/ч, като осигуряват пробег от 400 км с едно зареждане. Цените на модела стартират от 80 000 евро.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*