Audi разкри e-tron FE04 Formula E

Бъдещето на Audi лежи в костите на чисто новата електрическа състезателна кола. Донякъде

 

По-рано тази година, Audi обявиха, че ще поемат пълното притежание на отбора на Абт Шефлер във Формула Е, който спонсорираха през последните 3 години. За сезон четири, Audi Sport ще използват собствената си електрическа състезателна кола: е-tron FE04. В нея има технологии, които ще бъдат включени в бъдещите серийни коли (дори и в Audi e-tron SUV до 2018).

E-tron технологията е част от бъдещето на Audi и ще бъде използвана при над 20 електрически модела коли до 2025. И така, тази едноместна състезателна кола идва с електрически двигател в комплект с ефестивна трансмисия, която има само една предавка.

„След близо 40 години от успешно представяне в автомобилните спортове на най-високо ниво, Audi сега е първият немски автомобилен производител, който ще се състезава във Формула Е, за да тества и подобри развитието на нови технология с цел производство“, казва Петер Мертенс, отговарящ за техническо развитие в Audi.

Във Формула Е отборите споделят подобно шаси, но създават двигателя, трансмисията, окачването и софтуера, предоставяйки на Audi перфектният шанс да разработи и усъвършенства бъдещата си задвижваща система.

„Заедно с технологичният ни партньор Шефлер, разработихме изцяло нова задвижваща система“, казва директорът на Audi Motorsport Дитер Гас. „Това си личи по новата карбонова обвивка на задвижващата система. Колата също така звучи различно, защото преследваме нови хоризонти в технологията.“

Шампионът на Audi във Формула Е Лукас ди Граси ще кара FE04, която ще носи новата окраска от бяло, металическо зелено и черно, докато по-младият му съотборник Даниел Абт ще бъде зад волана на машина с акценти с червено, за да се различава от другата кола.

Сезонът 2017/2018 стартира в Хонг Конг на втори декември, но e-tron FE04 ще бъде видян при тестовете през следващите седмици.

В електричеството ли се крие бъдещето на автомобилните състезания? Кажете ни вашите мнения…

a1712152_large
a1712147_large
a1712105_large
a1712153_large
a1712112_large
a1712135_large
a1712111_large
a1712121_large