Audi Q1 пристига през 2020

Най-малкият член на Q серията на Audi се очаква да получи зелена светлина, а дебютът му на пазара ще бъде след 2 години.

Началото на кросоувър гамата на Audi дава популярният Q7, пуснат в продажба от 2005г, като първият автомобил серийно производство с двигател V12 TDI.

 

SUV гамата на Audi ще нарастне с новото „бебе“ на Q серията, а именно Q1 , което чака зелена светлина за започване на производство.

 

С нарастващият интерес на потребителите към SUV автомобилите, Audi предприема крачка към представянето на Audi Q1  – техният най-малък SUV до сега, като попълнение към бързо нарастващата им кросоувър гама.

Попитан за перспективите на Q1, шефът на маркетинга и продажбите на Audi – Bram Schot казва : „Няма как да игнорираме SUV тенденцията, въпросът е до колко широко и дълбоко можем да се разпрострем в нея“.

 

Q1 или мъникът в Q серията, ще бъде силно предизвикателство за по-обикновените SUV – та като Kia Stonic, SEAT Arona и Nissan Juke.

 

Очаква се да се нареди до следващото поколение на Audi A1 хечбек и очакваната му цена е около 23 000 евро или 45 000 лева.

 

Настоящият А1 се доказа като много успешен модел, довеждайки до продажби от 100 000 броя на година.

Q1 обещава да доразвие тази привлекателност и се очаква да споделя голяма част от механичното оборудване на А1 – използвайки същата платформа, която е в основата на Volkswagen Polo и SEAT Ibiza.

 

Докато Q1 запълва празнината в SUV портфолиото на Audi, дългоочакваният Audi Q8 скоро ще заеме главното място на масата, предлагащ на любителите на Audi истинска алтернатива на Range Rover.