Audi RS6 Avant хибрид с 1017к.с.

Прототипът на ABT е екологичният начин да изплашите пасажерите си.

Старото RS6 беше една от любимите коли на TopGear и сега всички скърбим от липсата на ново агресивно комби с твърде много конски сили и зашеметяващ външен вид. Сега очакваме с нетърпение Audi да ни предостави RS версията на новото A6. Но засега, нека ви покажем какво се случва, когато хората не получават ново RS6 за твърде дълго време.

Това привличащо погледа произведение е дело на известната тунинг къща ABT и е първото Audi RS с хибридно задвижване. Добавеният електрически мотор увеличава мощността с удобните 288к.с. Тази разлика в сравнение с предходното, и без това мощно RS6, e по-голяма от цялата сила на Renault Sport Megane.

Вместо да добавят батерия с размера на относително малка планета в и без това тежкото комби, ABT са се задоволили със скромната батерия с 13.6 kWh, a електрическият мотор се задейства само след 100км/ч.

Очевидно, ABT няма как да остави оригиналния двигател недокоснат и са добавили ABТ R Package към 4-литровия V8 двигател с два турбо компресора, увеличавайки фабричните 560к.с. на притеснителните за Aston Martin DBS Superleggera 728к.с.

Представете си как ускорявате с всичка сила във вашето Audi RS6 Avant със 728к.с. докато ауспухът гърми агресивно зад вас и да си помислите: „Неп, някак си искам това нещо да е по-бързо… много по-бързо.“ Макар и да звучи нереалистично, ABT са се погрижили за този сюжет и са добавили „магическо копче“, което вдига мощността до 1017к.с. с помощта на електрическото задвижване.

Ускорението от 0-100 се случва за 3.3сек, а след това се включва и електрическата система. За съжаление, ABT не са дали информация за ускорението до 200км/ч, но пък твърдят, че максималната скорост е 318км/ч.

abt_audi_rs6-e_concept_front_fahrend-5
abt_audi_rs6-e_concept_heck_stehend-2
abt_audi_rs6-e_concept_front_stehend-1

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*