Aventador SVJ може да подобри рекорда на 911 GT2 RS

Oсвен това, Urus е заплаха за постижението на Stelvio Quadrifoglio.

На 20-ти септември 2017г., Porsche записаха рекордно постижение за обиколка на Нюрбургринг със своето GT2 RS – 6мин и 47.3сек. Сега обаче има заплаха за рекордьора – Lamborghini Aventador Superveloce Jota (SVJ).

Досега си мислихме, че автомобилът прави обиколки там с цел тестове и подобрение, но може би има друга причина. Някои твърдят, че суперколата с атмосферен V12 под капака е стигнала до финала за 6мин и 54сек. Това е с 6.7сек по-бавно от рекорда на Porsche, но трябва да споменем, че условията изобщо не бяха идеални.

По време на поставянето на времето е имало още няколко автомобилни производители, които са тествали своите коли, така че това води до известни забавяния. Освен това е имало няколко конуса в един от секторите. Всичко това ни говори, че в перфектни условия, Aventador SVJ би могъл да бъде заплаха за времето на GT2 RS.

Имаме сведения от наблюдатели, че Lamborghini Urus е обиколил ринга само за 7мин и 47сек, което със сигурност е по-бързо от текущия рекорд в категорията на SUV-тата, принадлежащ на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio от 7мин и 51.7сек. Тази информация обаче е напълно неофициална и няма доказателства за нея. Lamborghini споменаха, че не се интересуват от поставяне на нов рекорд със своето супер SUV, но дали това не се е променило?

2019-lamborghini-aventador-sv-jota-spy-shots (3)
2019-lamborghini-aventador-sv-jota-spy-shots (4)
2019-lamborghini-aventador-sv-jota-spy-shots (2)
2019-lamborghini-aventador-sv-jota-spy-shots
2019-lamborghini-aventador-sv-jota-spy-shots (1)