Bentley Bentayga Plug-In хибрид идва в Женева

Bentley продължава да разширява опциите за двигател на SUV модела си с ново хибридно задвижване. Вече е потвърдено, че ще видим plug-in хибрид през ранния март тази година в Женева.

Задвижването много наподобява това на Porsche Panamera E-Hybrid, което означава, че ще използва 2.9-литров V6 двигател, подпомогнат от електрически мотор. Тази система произвежда 462 к.с. Електричеството, произведено от това задвижване, осигурява на Panamera 48 км обсег, така че очакваме сходни числа и за Bentayga.

Тази версия на задвижването ще се включи към вече наличния 6-литров W12 biturbo, както и 4-литровия V8 би турбодизелов двигател. Хибридът ще излезе на пазара през втората четвърт на годината и се очаква да се превърне в една от най-желаните опции за американския пазар.

Приблизително по същото време, Bentley ще създадат и нов V8 бензинов двигател, вероятно версия на 4-литровия би турбо двигател на Volkswagen Group. Той произвежда 550 к.с. под капака на Porsche Cayenne, докато в новото Lamborghini Urus, мощността е 650 к.с.

Платформите на трите луксозни SUV-та са сходни, следователно не би трябвало да е трудно за Bentley да адаптират този V8 за Bentayga. Същото можем да кажем и за хибридното задвижване.

Bentayga вече е най-продаваният модел на английския производител, а се очаква да стане дори по-популярен след новите опции за задвижване.

cq5dam.web.1280.1280
bentley-bentayga-1
Bentley_Bentayga_profile-e1448637082588
bentleybentaygadiesel_06
bentley-bentayga-falconry-by-mulliner-4-1
5587_p1_l
mulsanne-speed-21