BMW дава две i3 на председателството на Съвета на ЕС

Родният офис на BMW Group предоставя два електрически автомобила BMW i3 за нуждите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Договор за партньорството беше подписан между Министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и Управителя на BMW Group България Александър Миланов. Автомобилите са предназначени за дирекциите на министерството, които се грижат за организирането и провеждането на събитията по време на Българското председателство.

 

„BMW Group България отдава дължимото на важната роля, която България играе по време на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. Като част от глобална компания ние бихме желали да подкрепим ползотворната работа на Европейските институции, а като българска компания бихме желали да подкрепим работата на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в стремежа им да докажат и реализират на практика пословичното гостоприемство на страната ни за участниците и гостите на събитията и форумите от календара на председателството. За тази цел ние предоставяме за оперативна експлоатация за периода на Председателството два автомобила, които днес вече документират привлекателното бъдеще на устойчивата мобилност.“, коментира мотивите за сътрудничеството Александър Миланов.

 

Автомобилите предоставени за целите на председателството са BMW i3 BEV 94 Ah, с външен цвят съответно син металик Protonic Blue с акцент Frozen Grey и  Capparis White с акцент BMW i Blue. Те са оборудвани с иновативната система за електрическо задвижване BMW iDrive и множество иновативни функции и технологии за подпомагане на водача.

 

BMW i3 е първият сериен автомобил в света, разработен изцяло за  чисто електрическо задвижване. Всички етапи от разработването на концепцията на иновативния автомобил, през производството, дизайна, използваните материали и ежедневната му употреба са част от комплексна система за устойчивост. „Зеленият“ автомобил не отделя никакви вредни емисии и миризма и е изцяло безшумен, като осигурява забележително динамичен диапазон и е идеален за ежедневно използване в градска среда. BMW i3 впечатлява и със своята пъргавина и ускорение от 0 до 100 км ч/ за 7.3. сек. с характерната за BMW радост от шофирането. Пробегът на BMW i3 (94 Ah), съгласно стандарта NEDC, позволява изминаването на до 300 км или 200 км при ежедневни кратки разстояния. Освен това зареждането на батерията на автомобила може да става в домашни условия със стандартен кабел за зареждане, свързан към стандартен контакт с напрежение от 220 V, на обществени зарядни станции или чрез BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect зарядни станции.