BMW демонстрира индуктивно зареждане

Удивително е, че технология като безжичното зарядно устройство, което е познато на света като планките, които служат за зареждане на мобилните телефони, може да се види вече и в света на автомобилите. BMW представи GroundPad, устройство което може да бъде прикрепено отвън или отвътре към панела на колата наречен CarPad.

GroundPad, генерира магнитно поле, като използва линиите на камерите за паркиране, по този начин в CarPad-а се генерира електрически ток, който зарежда батерията с високо напрежение. В момента се разбработва в BMW 530e iPerformance. Времето за зареждане е около 3 часа и половина. Системата автоматично се изклщчва, когато отчете, че батерията е заредена напълно. Може да бъде използвана на всякакви атмосферни условия без да се повреди.

Според производителите на BMW e по лесно да се зарежда на ток отколкото с гориво. Просто е нужно автомобила да се паркира над устройството и то ще свърши останалата част.

Производството ще започне през юли в Германия, а в другите страни ще навлезе в последствие след като премине всички тестове.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*