BMW показа фейслифта на i3

BMW показа фейслифта на своя електрически модел i3 броени седмици преди официалния му дебют на автомобилния салон във Франкфурт. Най-интересната новост е спортната модификация i3s, която получава 184 к.с. и допълнителни 20 Нм към максималния въртящ момент. Тя ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди.

i3s получава и снижено окачване, със специално разработени за модела амортисьори и анти-рол барове. Цялата кола ще стои с 10 мм по-ниско от стандартното i3, а следата й е разширена с 4 см. Системата за електронен контрол на сцеплението е настроена така, че да позволява „умерени и безопасни“ дрифтове в завоите.

Най-важното за потенциалните клиенти е, че пробегът на автомобила с едно зареждане вече достига 300 километра (280 км за i3s версията). Зареждането също е станало по-бързо. Три часа в специалното стенно зарядно устройство на BMW дават 150 км обхват. И двете версии на автомобила могат да се поръчат и с т. нар. удължител на пробега – малък двигател с вътрешно горене, предназначен да дозарежда батериите.