BMW проектира скоростна капсула

Немската компания прави планове за създаването на скоростната капсула за проект Virgin.

Мислите, че BMW се занимава само с коли и мотори? Помислете пак. През 1995г., компанията се запозна с отдела Designworks. Тогава хоризонтите на компанията прекрачиха тези на автомобилния свят. Най-новият проект е така наречената скоростна капсула.

Разработена в партньорство с транспортните органи в Дубай, капсулата ще свързва Дубай и Абу Даби. Идеята е да се построят капсули, които да пътуват във вакуумирани тръби с огромна скорост. Имаме информация, че такова съоръжение може да развие над 1000км/ч и успява да завърши пътуването за 12 минути в сравнение с няколко часа път с обикновен влак.

Designworks ни сподели, че една от най-трудните задачи е да се създаде приветлив интериор без прозорци, така че пасажерите да се чувстват комфортно. Подобно на пътуване със самолет, капсулите ще са разделени в категории. В първа класа ще се наслаждавате на кожени седалки и тъчскрийн екрани пред вас, от които може да контролирате яркостта на осветлението, охлаждането и подгрева на седалката си. Освен това ще се предлага и забавление – филми и телевизионни програми. Според Designworks, отговорните за проекта дизайнери, черпят вдъхновение от „традиционните арабски мотиви“, за да се запази културното наследство на региона, като в същото време се покаже технологичният напредък на страната.