BMW ударно ще разширява гамата на 8-Series

Компанията BMW няма намерение да остави само купе и кабриолет в гамата на флагманското си семейство 8-Series, като в плановете на баварския производител влизат още Gran Coupe и М-версия на модела. Това разкри изпълнителният директор на концерна Харалд Крюгер по време на конференция, посветена на финансовите резултати на производителя за 2018 г.

„Държим още едно асо в ръкава си. Това е систематично разширяване на луксозни сегмент. Вече стартирахме производството на купето 8-Series, което ще се появи на пазара през ноември. След него след дват кабриолет и гран купе, а също така и техните М-версии”, обясни Крюгер.

Това означава, че след показаните вече модификации M850i и 840d, до края на 2019 г. ще се появят поне 9 различни версии на BMW 8-Series, като напълно възможно е при тях да се появят и нови варианти на двигателите. Като цяло семейството 8-Series излиза на пазара, за да смени модела 6-Series, който става излишен в гамата.

Крюгер потвърди също, че електрическият концептуален модел iNEXT ще се появи в серийно производство през втората половина на 2018 г., а новото BMW Z4, което се разработва съвместно с Toyota, ще бъде качено на конвейра най-късно до края на 2019 г.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*