BMW Group България чества 10 години

BMW 6er Gran Tourismo, 640i xDrive, Mineralweiß, M Sportpaket

По време на Автомобилен салон София 2017 ще дебютират BMW X3 и BMW Серия 6 Гран Туризмо

 

Представителството BMW Group България очерта акцентите на участието си в Автомобилен салон София 2017 на пресконференция с участието на официалния лизингодател на салона УниКредит Лизинг. Събитието съвпада с честването на 10-годишнината от стъпването на BMW със свой офис в страната.

Предстоят две премиери на основната марка  BMW X3 и BMW Серия 6 Гран Туризмо, дебют на обновеното BMW i3 няколко месеца преди пазарното си въвеждане в началото на 2018 г., ексклузивно присъствие на спортиста BMW HP 4 Race от BMW Motorrad, Plug-in хибрид и автентичен спортист MINI John Cooper Works от MINI, еманацията на високите автомобилни технологии в BMW 760Li, най-мощният дизелов двигател в света при BMW Серия 5 М550d и M4 екипиран с Competition package очакват посетителите на Автомобилен салон София 2017 и демонстрират възможностите на германския премиум концерн.

УниКредит Лизинг е официален лизингодател на Автомобилен салон София за второ поредно издание. По данни на водещата лизингова компания на пазара, за първата половина на 2017 лизингът на леки автомобили отчита ръст от над 30% на годишна база.

 

„Гледаме на участието си в Автомобилен салон София, като на представяне на концерна BMW Group. Имайки предвид относително ограниченото място, с което разполагаме за нас е важно да покажем многообразие от продукти и технологии, които нашата компания предлага на клиентите.“ Коментира г-н Александър Миланов, Управител на BMW Group България. На площ от 480 м2 в зала 3 на Интер Експо център компанията показва продукти от всички марки и продуктови групи, които присъстват на българския пазар.

 

Напълно електрическото ново BMW i3 дебютира, след моделно обновяване, пред българска публика няколко месеца преди пазарното си въвеждане в началото на 2018 г. Този модел не само носи характеристиките на електромобилността, но и задава бъдещи насоки за целенасочено олекотяване на конструкцията на базата на карбонов композит, групиране на компоненти и намаляване на пътното пространство за сметка на разширяване на пътническото пространство. Той демонстрира комплексния подход при разработка на електрически автомобил. Иновативният бранд BMW i се предлага на българския пазар от април 2017 г.

 

В посока устойчива индивидуална мобилност е и последното попълнение в моделната гама на MINI – plug-in хибрид MINI Countryman S E, който съчетава възможността за движение с нулеви емисии в ежедневието с неограничена автономност и същевременно намаляване на разхода за мобилност, чрез зареждане от електропреносната мрежа.

 

На другия полюс от портфолиото на щанда присъстват модели на подразделенията BMW M и MINI John Cooper Works. Показаната конфигурация на BMW M4, екипирана с М Competition Package, демонстрира възможности за допълнително индивидуализиране и повишаване на мощността, динамиката и предвидимостта на един М автомобил. MINI John Cooper Works Hatch с три врати, реферира към спортните гени и традиции на британския премиум компактен автомобил. Моделът гарантира екстремна радост от шофирането и ексклузивно излъчване благодарение на заимстваната директно от моторните спортове технология на задвижването, окачването и аеродинамиката, както и специфични за модела дизайнерски елементи в екстериора и интериора.

 

Не са пропуснати и високите технологии при дизеловата техника. Премиера месец преди въвеждането си на пазара отбелязва новото BMW Х3. Това е третото поколение на основателя на SAV сегмента, който традиционно се нарежда на челно място в предпочитанията на клиентите в цял сват и в страната. Новото поколение постига идеален баланс между on-road и off-road характеристики, съчетава характерен дизайн на модел от BMW X семейството и рафиниран и изискан интериор и предлага последно поколение технологии. Той присъства на щанда на BMW Group с двулитров дизелов двигател, който постига превъзходни показатели по отношение на ефективност и емисии на азотни окиси, демонстрирайки, че дизеловият мотор може да бъде изключително модерен и с обещаващо бъдеще. Специално внимание заслужава и най-мощният като литрова мощност дизелов двигател, предлаган на пазара при BMW Серия 5 М 550d Седан. Tехнологията M Performance TwinPower Turbo на трилитровия редови шестцилиндров агрегат включва каскадно свръхпълнене с четири турбокомпресора и директно впръскване Common Rail, което работи при максимални налягания до над 2 500 бара. С максималната мощност от 294 кВт/ 400 к.с. и максимален въртящ момент от 760 Нм, който е на разположение между 2 000 и 3 000 об/ мин, се осигуряват спонтанни реакции и равномерно разгръщане на мощността до високи оборотни режими.

 

Като еманация на автомобилната техника на щанда на BMW Group може да бъде видян един V12 автомобил – BMW 760 Li. Най-бързият и най-мощен автомобил в портфолиото на марката BMW демонстрира и почти безкрайните възможности за индивидуализация от програмата BMW Individual.

 

За първи път Автомобилен салон София 2017 включва и участие на мотоциклети. BMW Motorrad присъства на щанда на BMW Group България с една уникална серия мотоциклет – новият HP 4 Race, състезателен мотоциклет, който е легален за използване при нормални пътни условия. Всеки един мотоциклет, от серията от 750 екземпляра, е изработен на ръка от малък, но висококвалифициран екип, който гарантира най-високото възможно ниво по отношение на качеството. С тегло с пълно оборудване от 171 кг. HP4 RACE е по-лек от състезателните машини в Superbike World Championship и незначително по-тежък от заводските мотори в MotoGP. Благодарение на HP4 RACE, BMW Motorrad е първият мотоциклетен производител, който предлага мотор с изцяло карбонова основна рама, тежаща едва 7.8 кг и индустриално произведен в малки количества, превръщайки ориентираната към бъдещето технология достъпна за всеки.

 

В духа на търговския характер на българското изложение на разположение на клиентите на BMW и MINI са гъвкави и конкурентни предложения за всички етапи на избора и закупуването на автомобил, съобразени със специфичните нужди на професионални групи, корпоративни и индивидуални клиенти. Сред тях особено внимание и в тон с тенденциите за засилване на интереса към финансови продукти свързани с мобилността, очертани и от основния лизингодател на Автомобилното изложение УниКредит Лизинг, заслужават възможностите за финансов и оперативен лизинг на физически и юридически лица предлагани от BMW Financial Services. Включително конкретна оферта за лизинг с лихва от 0.99 до 2.99%, в зависимост от избрания срок за изплащане, както и новите програми BMW & MINI Select – финансов лизинг с висока остатъчна стойност и възможност за придобиване или връщане на автомобила на края на периода.