BMW iX3 ще се произвежда в Китай след 2020г.

От там ще бъде изнасяно към останалата част от света.

Слуховете се оказаха верни. BMW ще направи напълно електрически вариант на X3. Заводът в Шънян ще започне работата си през 2020г. Сега вече е напълно ясно защо немската компания избра автосалон Пекин за представянето на iX3 концепцията. По този начин показаха, че Китай е важна държава за развитието на бранда. Все пак, миналата година, там бяха доставени близо 560 000 автомобила, което е повече от следващите два най-големи пазара (САЩ и Германия) взети заедно.

Meстната дейност BMW Brilliance Automotive e произвела 2/3 от продадените в Китай коли на компанията през миналата година. Интересът обаче продължава да расте и BBA цели да увеличи броя на произведените автомобили през 2019г.

Обръщаме внимание на BBA, защото те са отговорни за iX3, след като започнат производството на нормалното X3 през май. Освен двата завода в Тиекси и Дадонг, BBA разполага и с централа, отговорна за производството на батерии. Естествено, батерията, която ще се използва в iX3 ще идва от там.

Хубаво е да припомним, че на автосалон Пекин, iX3 беше представена с щедра батерия със 70 kWh капацитет, който е достатъчен за около 400км. Очаква се мощността да е 270к.с., благодарение на технологията на петото поколение на електрически задвижващи системи на BMW. Освен това има опция за бързо зареждане, което позволява достигането на капацитета на батерията за приблизително половин час.

bmw-ix3-concept
bmw-ix3-concept
bmw-ix3-concept (1)
bmw-concept-ix3
bmw-concept-ix3 (1)

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*