BMW X7 “изтече“ преди Франкфурт…

… и не сме сигурни дали трябва да ни радва това, което виждаме. Честно, погледнете го и кажете, че не е… странно, ако трябва да бъдем снизходителни.

Това е BMW X7 iPerformance Concept и трябва да е максимално близо до това, което ни чака под формата на SUV флагманът на баварците. За такава кола се говори отдавна, а слуховете бяха потвърдени от teaser пуснат в Twitter вчера с гръмко намекване за „голяма“ изненада! На него видяхме снимка от въздуха на предполагаем SUV с интересна „архитектура“ на покрива, която разкрива интериора и Y-образна конструкция между колонките. Е, след него изтекоха и кадри, които предполагаемо трябва да разкрият X7 Concept в цялата му прелест… или там каквото може да се нарече това, което виждаме.

Аналогиите за визията на концепцията ще оставим на вас, както и оценката, но ние се натъкнахме на доста забавни и тотално поляризирани мнения – от неутралните „става/не става“, през простото „грозно е“ до интересни сравнения с не до там привлекателни бозайници, а дочухме, че има съмнения и за саботаж в дизайнерския екип от внедрени от Mercedes-Benz агенти.

Е, успокояваме се, че това е смела концепция с малко повече тестостерон и ще трябва да изчакаме официалната официална информация за бъдещото BMW X7, защото поне сме сигурни, че в технологично отношение ще има какво да покаже. Поне няма да чакаме много – франкфуртското изложение е след броени дни. Ще видим…