BMW X7 ще дебютира през ноември

Немската компания избра за място на разкриването Лос Анджелис, вместо Париж.

BMW ни засипаха с новости от сорта на новото M5, i8 Roadster  и X2, както и подобрената 2-ра Серия Active Tourer. По-късно тази година ще видим дори повече готини коли като 8-мата Серия, Z4, X4 и най-голямата кола на компанията – X7. Очаква се последното да бъде показано на света на автосалон Лос Анджелис през ноември тази година.

Основните цели на X7 ще бъдат американският и китайският пазар, но ще бъде налично и в Европа. Вече има прототипи по улиците, които тестват възможностите на колата, построена в завода на BMW в Южна Каролина.

Очаква се поне в началото, огромното SUV да бъде предлагано само с традиционни двигатели с вътрешно горене, като например 4.4-литров V8 с два турбо компресора, 3-литров дизелов двигател, или пък най-мощната версия – V12 с xDrive M60i. Може би по-нататък ще видим и хибридно задвижване, комбиниращо 2-литров двигател с турбо с електрически мотор, способен да задвижва колата самостоятелно за 96 км.

С приблизително същия размер като Mercedes-Benz GLS и Land Rover Range Rover, X7 ще бъде конкуренция на Cadillac Escalade, Lincoln Escalade и останалите подобни автомобили на американския пазар. Единствената истинска алтернатива в Европа си остава GLS.

bmw-x7-pre-production (2)
bmw-x7-pre-production (1)
bmw-x7-pre-production
bmw-x7-pre-production (6)
bmw-x7-pre-production (7)
bmw-x7-pre-production (8)
bmw-x7-pre-production (5)
bmw-x7-pre-production (3)
bmw-x7-pre-production (4)