Brabus насочи вниманието си към X-Класата

21 нови конски сили се наместват под капака.

Всички знаем, че Mercedes X-Class е просто Nissan Navara в скъпи дрешки – нови технологии, леко променен дизайн с цел по-скъпо усещане и от този март, вече има и 6-цилиндров дизелов двигател. Може би тези причини не са достатъчни за повечето клиенти да платят повече пари, но пък емблемата на немската компания е предостатъчна за Brabus като повод да се намесят.

Подобренията включват пълна външна промяна, която придава на модела по-спортно присъствие, както и повече практичност. Някои от тях са LED светлините в предната броня, както и на покрива. Новият дизайн на предната решетка променя физиономията на Х-Класата, а задната част е благословена от присъствието на хромирани ауспуси. 20-инчовите специални джанти на Brabus с два цвята запълват визията на агресивния пикап.

Подобреният двигател се оказва 2.3-литровия дизелов двигател, а не този с 6 цилиндъра. Сега вече мощността е 211к.с. и 510нм въртящ момент, което е с 21к.с. и 60нм повече от преди. След подобренията, пикапът се нуждае от 11.5 сек да достигне до 100км/ч. Brabus сподели, че вече разработва и по-мощна версия на на по-големия X 350d двигател.

Интериорът също е променен, но не до неузнаваемост.

mercedes-benz-x-class-by-brabus (3)
mercedes-benz-x-class-by-brabus (2)
mercedes-benz-x-class-by-brabus
mercedes-benz-x-class-by-brabus (1)
mercedes-benz-x-class-by-brabus (4)
mercedes-benz-x-class-by-brabus (5)