Bridgestone е основен партньор на зимните олимпийски игри

Bridgestone, най-голямата компания за производство на гуми  и каучукови изделия в света ще доставя зимни гуми за олимпиадата в Пьонгчанг като основен партньор на МОК. Олимпийския автопарк ще е обут с гуми от компанията.

„Докато отброяваме дните до Зимните олимпийски игри PyeongChang 2018, Bridgestone се гордее с това, че демонстрира по-нататъшния ни ангажимент към Олимпийското движение и най-големите спортисти в света, и подобрява начина, по който хората се движат, живеят, работят и играят, като част от ангажимента на компанията „Нашият начин да служим“, каза Ашеко Дюк Нишияма, изпълнителен вицепрезидент и изпълнителен директор, Bridgestone Corporation. „Тези игри, също така, означават още една важна стъпка напред в укрепването на марката Bridgestone на световната сцена. Очакваме с нетърпение да демонстрираме нашите висококачествени продукти и услуги, да разширим бизнеса си в Южна Корея и да ангажираме нашите 143 000 колеги в цял свят, като споделяме посланието ни „Преследвай мечтата си“, което дава възможност на хората навсякъде да не се отказват в преследването на мечтите си.”

 

Зимните гуми на Bridgestone Blizzak за автопарка на МОК

Като официален представител на гуми за олимпийските игри, Bridgestone ще предостави водещите си в индустрията зимни гуми Blizzak за всички превозни средства на Международния олимпийски комитет (МОК) в официалния олимпийски автопарк. Гумите са важна характеристика за безопасност на превозното средство, което означава, че то трябва да бъде оборудвано с правилния тип гуми, подходящи за съответните условията за шофиране. Проектирани със специални каучукови съединения, които остават гъвкави при падане на температурите, зимните гуми на Bridgestone Blizzak осигуряват засилено сцепление при заснежени, заледени и кални условия, което дава на олимпийските представители максимален контрол по време на пътуване в PyeongChang.