Bugatti подготвя два пъти по-скъп Chiron

Компанията Bugatti ще представи специална версия на хиперколата си Chiron, която ще получи името Divo. Автомобилът ще бъде по-лек и по-бърз от стандартния модел, като цената му ще бъде два пъти по-голяма от базовата версия, тоест около 5 млн. евро, съобщава TheSupercarBlog.

По данни на изданието, Bugatti Chiron Divo ще получи трансмисия от състезателна кола, но ще запази статуса на автомобил със сертификация за движение по стандартните пътища. Новата версия на хиперколата ще ускорява от 0 до 100 км/ч по-бързо от Chiron Sport, който се нуждае за 2,5 секунди за това упражнение. Максималната скорост на Divo обаче ще бъде значително по-ниска – 385 км/ч срещу 420 км/ч при стандартния модел.

Припомняме, че показаното през 2016 г. Bugatti Chiron разчина на 8,0-литров W16 двигател с 4 турбини, чиято мощност е 1500 к.с., а максималният въртящ момент – 1600 Нм. Моторът се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия, като цената на базовата версия е 2,5 млн. евро.

Общият тираж на новата версия на Bugatti Chiron ще е 100 единици, като всички те са продадени напълно. Тя е била показана на част от бъдещите си собственици на специално събитие в Бевърли Хилс през миналия месец. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през 2020 г.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*