Cadillac готви отговор на BMW 8-Series

Американският производител Cadillac e запазил правата върху дизайна на супер луксозно и скъпо купе, което ще трябва да се конкурира д BMW 8-Series. Автомобилът ще използва голяма част от идеите, които демонстрира в концептуалния модел Escala от 2016 г. От него ще бъдат взаимствани удължената задна част, очертания на решетката на радиатора и предните светлини.

Засега няма данни да параметрите на двигателя, но се очаква те да се доближават до тези на Escala. Концептуалният модел разчита на 4,2-литров V8 турбо мотор, чиято мощност е около 500 к.с. Той работи в комбинация с 8-степенна автоматична скороста кутия.

Според информациите, бъдещото луксозно купе на Cadillac все още се намира в стадий  на разработка, като премиерата му ще се състои не по-рано от 2022 г. Преди това американската компания планира да представи поне 3 други нови модела – два кросоувъра и седан.

Първи от тях ще излезе именно седанът CT6, който заменя CT5 в гамата на марката. Той ще дебютира догодина, като базовата му версия ще получи 2,0-литров тубомотор с 237 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Цените на автомобила в САЩ ще варират между 35 000 и 45 000 долара.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*