DHL се екипира с 15 нови вана Mercedes-Benz Sprinter

bdr

Лидерът в международните куриерски услуги, DHL, се довери на Mercedes-Benz за специфичните си нужди. Компанията закупи петнадесет нови лекотоварни автомобила Mercedes-Benz Sprinter. Автомобилите са доставени от Силвър Стар, новият генерален дистрибутор за Mercedes-Benz в България, а партньор за финансирането е ОББ Интерлийз ЕАД.

„Радваме се, че DHL се довериха на вановете от Mercedes-Benz, които превъзхождат със своето качество, надежност, висок стандарт на изработката и якост на материалите. Ние им гарантираме, че ще получат и най-доброто следпродажбено обслужване, коментира г-н Ролф-Юрген Заерле, управител на Силвър Стар.“

 

Автомобилите са модел Sprinter с товарна вместимост 10.5 куб. м. Общото тегло на автомобила e 3,5 тона. Лекотоварните Sprinter-и са със задно задвижване и с двигател на Mercedes от ново поколение, който се отличава с по-голяма мощност и по-голям въртящ момент. За специфичните куриерски нужди на DHL, автомобилите имат вградени стелажи за превоз на пратки до крайни клиенти. Новите Sprinter-и на DHL са оборудвани с автоматични дневни светлини, климатик, електически огледала с функция за подгряване, електрически стъкла, камера за заден ход, аудио система с блутут за улеснение и безопасност на водача.