DS подготвя конкурент на Mini Counrtyman и Audi Q2

Френският производител на луксозни автомобили DS ще представи на автосалона в Париж през есента компактен кросоувър – DS 3 Crossback, който вече е определян като конкурента на Mini Countryman и Audi Q2. Според изданието Carscoops, което публикува патентни изображения на автомобила, той ще заеме мястото на произвеждания от 2010 г. хечбек DS 3. Той на свой ред така и няма да получи наследник.

Новият малък SUV ще получи традиционния за марката дизайн, където основен елемент е така нареченият „плавник на акула”. Като цяло кросоувърът ще повтаря до голяма степен флагмана на производителя DS 7 Crossback, представен преди 2 години. Интериорът на машината също ще бъде в стила на „баткото”, като в него преобладават ъгловатите елементи.

Паркетният DS 3 Crossback ще бъде първият модел на концерна PSA, който ще използва новата модулна платфома CMP. Едва след него ще се появяват следващите поколения на Peugeot 208 и Opel Corsa. Това шаси първоначално беше разработено за електромобили, така че освен бензинови и дизелови версии за DS 3 Crossback ще се предлага и модификация на ток с пробег 450 км.

С излизането на новия SUV цяата гама на френския производител ще се състои само от кросоувъри, тъй като производството на хечбековете S 4 и DS 5 вече е спряно. До 2023 г. брандът трябва да пусне на пазаро поне 6 модела, като почти всички те ще бъдат именно кросоувъри.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*