Eлектрическата Cupra стъпи на пистата

Марката Cupra, която принадлежи на испанския производител Seat и се занимава с направата на спортни автомобили на компанията, за първи път изкара на пистата своя електромобил Racer. Мощността на машината достига 680 к.с., като нейните възможности бяха проверени на писта в околностите на Загреб, Хърватия.

Моделът Cupra e-Racer е оборудван с 4 електромотора със сумарна мощност 408 к.с. За кратък период от време – при ускорение, агрегатът на спортната кола може да развие до 680 к.с. Моторите се захранват от комплект батерии, които се състоят от 6077 клетки. Това е еквивалент на 9000 смартфона.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Cupra e-Racer отнема само 3,2 секунди, а максималната скорост достига 270 км/ч. Спецификациите на хечбека му позволяват да участва в състезателните серии E-TCR, които представляват шампионат между автомобили с електрическо задвижване.

Сега марката Seat е представена в шампионата WTCR, който беше образува след сливането на сериите WTCC и TCR. Там конкуренти на бензиновия Leon са Volkswagen Golf GTI, Hyundai i30 N, Honda Civic Type R, Audi RS3 LMS, Peugeot 308 и Renault Megane RS. Според легманта на надпреварта, мощността на тези автомобили не може да надвишава 350 к.с.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*