Ferrari 488 Sport Special Series със снимки от частно събитие

Би трябвало това да е най-мощното 488 досега.

В последните седмици изтече доста информация за бруталното 488 Special Sport Series, или както някои го наричат, 488 GTO. Сега имаме снимка на предната част на колата.

Тя беше публикувана в Instagram с описание „Току-що получихме първата истинска снимка на 488 Sport Special Series от @VerssonSpotting. Какво мислите?“. Снимката разкрива предницата на автомобила с уникалната си решетка, която явно ще подобри аеродинамичността с до 20%, две бели ленти на централно място, както и новите 20-инчови колела.

Слуховете гласят, че това Ferrari ще има 700 к.с., което превръща 3.9-литровия двигател не само в най-мощният V8, произвеждан някога от Ferrari, но също така и най-лекият – с около 10% в сравнение с преди.

Вече има поръчки, но вероятно няма да видим пистовата кола в следващите месеци. Идеалното място за дебют ще бъде на автосалон Женева през март. Имайки предвид, че изпълнителният директор, Серджо Марчионе, каза, че всички коли на компанията ще имат някакво електрическо задвижване след 2019г., това може да бъде едно от последните атмосферни Ferrari-та строени някога.