Force India с големи промени

Смяната на собствениците на F1 отбора Force India е точно навреме, за да се забързат необходимите подобрения, така че да са готови за първото състезание след лятната почивка на шампионата.

Лорънс Строл, баща на пилота на Williams, Ланс, поведе операцията за спасяването на отбора. Неговата цел е да възвърне платежоспособността на Force India и по този начин да осигури бъдещето на розовите болиди във Formula 1.

Сезонът продължава на 26-ти август с Гран При на Белгия, последван от състезанието в Италия. Представители на Force India споделиха, че се надяват подобренията да са завършени преди излизането на Spa.

Отмар Сцафнауер добави: „Надявам се нещата да се развият по този начин, ако ли не, със сигурност ще сме готови за Monza.”

Force India прекара първите състезания от шампионата, борейки се с всевъзможни проблеми, основно свързани с аеродинамиката на болидите, но в крайна сметка успяха да балансират VJM11, въпреки че все още притискането към земята не е достатъчно силно.

Компанията има много идеи за подобрения, които според тях изцяло биха променили успеваемостта на отбора. Затрудненията им произлизат от липсата на финансови средства, така че може да очакваме сериозно развитие, ако отборът разреши текущите си проблеми.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*