Ford планира наистина бърз Mustang Cobra Jet

Ще изминава 400 метра само за малко повече от 8 сек.

Обичаят за празнуването на 50-ия рожден ден включва спокойни дейности като следобяд със семейство и приятели или нещо подобно. Ford Mustang обаче не смята така. Техните планове включват създаването на най-бързия Mustang в права линия.

Става въпрос за Mustang Cobra Jet с максимална скорост от 250 км/ч.

Със сигурност е по-бърз от Dodge Demon, който минава същото разстояние от 400 метра за 9.65 сек (също невероятно бързо), но не би трябвало да ги сравняваме, защото Cobra Jet не е законна за ползване по обществените пътища, докато Demon е ограничен, за да може да се кара „безопасно“ по пътищата.

Този специализиран Mustang е основан на последния модел в производство. Сега си има 5.2-литров V8 двигател с компресор и неизвестен брой конски сили. Също така има и NHRA предпазна клетка, специални състезателни седалки и спортно окачване, скрито зад пригодените Weld Racing джанти.

Характерно за версията е и специалната шарка.

„Преди 50 години, Ford Mustang Cobra Jet превзе всички драг писти,“ каза представител на Ford. „В този момент бе родена легенда.“

„Сега ставаме свидетели на завръщането на модела, като целта на Ford Performance е това да бъде най-бързият Mustang, излизал някога от фабриката.“