Ford пуска специална версия на Focus за САЩ

 

Произведен в Китай за американския пазар, Focus Active е петврат хечбек с кросоувър нотки

 

Американската компания Ford обяви плановете си за намаляване на наличните версии на своя компактен модел до само една – Active. Но, какво по-точно е Active? Просто казано, той е нормален петврат хечбек с чифт кокили и нов по-агресивен стил за който помага допълнителната пластмасова облицовка на корпуса.

Сравнен с нормалният Focus четвърто поколение, моделът Active седи на 30 милиметра по-високо, а предни и задни аеро панели спомагат за постигането на кросоувър визията на модела.

Според прессъобщението, публикувано от компанията, интериорът също ще премине през промени, включващи иновативни текстурирани материали и повърхности.

Очаква се новият западен модел на Focus да бъде задвижван от новоразработения трицилиндров 1,5 – литров двигател на Ford. Бензиновият вариант е вече потвърден за Северна Америка и би имало смисъл Active да получи новият EcoBoost – способен да работи на само два цилиндъра при по-леки натоварвания с цел икономия на гориво.

По отношение на мощността, двигателят е разразботен в два варианта – 148 и 180 к.с, но е още твърде рано да се каже, кой от двата ще бъде в новият Active.

В Европа, трицилиндровият двигател ще бъде предлаган с обновена шестстепенна скоростна кутия или опционална осемстеппенна автоматична, която ще бъде комбинирана само с по-малката версия на двигателя.

Ford Focus Active ще се внася от Китай от средата на 2019, пристигайки в шоурумите през 2020.

2020-ford-focus-active front
2020-ford-focus-active dash
2020-ford-focus-active zaglavna
2020-ford-focus-active backround
2020-ford-focus-active on the move