Ford ще пропусне автосалон Женева догодина

Ford се присъедини към Volvo в желанието си да пропусне следващото голямо събитие в Швейцария.

Американската компания даде обяснение, с което да подкрепи решението си. Датата на автосалона не е изгодна за програмата за пускане на нови автомобили на пазара от страна на Ford, което означава, че няма да може да се покаже почти нищо ново.

„Присъствието на събитието струва доста пари. Ако не може да си върнем инвестицията от медийното внимание и присъстващите, защо изобщо да го правим?“ – обясни европейски говорител на Ford.

Компанията също така отново ще пропусне автосалон Париж през октомври, което не е нищо ново, но за пръв път се случва да не присъства в Женева.

Все повече и повече марки предпочитат други методи на популяризиране, отказвайки се от  Париж.  Някои от тях са Nissan и Volkswagen, както може би и Fiat Chrysler Automobile.

За сметка на това, Ford ще си организира още едно “Go Further” събитие, подобно на тези, на които станахме свидетели на представянето на модели като Mondeo, Mustang и Fiesta. Там се очаква да видим представянето на нов хибриден автомобил, както и plug-in хибрид Transit Custom бус.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*