Ford GT най-накрая в Европа

По-добре късно, отколкото никога, нали?

Чакането в съвремието е нещо болезнено. Всичко около нас се случва мигновено и ние вече сме свикнали с това. Сега си представете да ви се наложи да чакате почти две години за новия Ford GT, след като сте подали искането си на компанията. Около 6500 човека са направили точно това с идеята да получат една от първите 500 произведени суперколи. Вече може да видим автомобила на американските пътища, но в Европа, един късметлия получи ключовете за един от първите Ford GT, доставени до стария континент.

Става въпрос за Джейсън Уат, който е първият притежател на Ford GT в Скандинавия. Той е състезателен пилот от Дания, който е парализиран от гърдите надолу заради инцидент с мотор през 1999г. Той също така има и Ford GT от 2005г., която е модифицирана за използване само с ръце. Новата кола на Джейсън ще мине през същата трансформация.

„Моят Ford GT вероятно е най-бързата кола, на която е разрешено да паркира на инвалидни места“, каза датчанинът на събитието в Копенаген, където колата му бе връчена.

Неговият GT е разкрасен с прекрасния Gulf Oil визуален пакет, a под капака лежи 3.5-литров V6 двигател, произвеждащ 647 к.с. и 746 нм въртящ момент, свързани със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Ford планира да произведе само 1000 бройки от GT суперколата с максимална скорост от близо 350 км/ч.

first-european-ford-gt
first-european-ford-gt (3)
first-european-ford-gt (1)
first-european-ford-gt (2)